google4e999687d909ca1f.html

Összeszedhetünk tudást az internetről is,de egy könyv jobban és alaposabban elmagyarázza azt amit tudni akarsz.

Ebben a Blog sorozatban olyan könyveket szedek össze ami hasznos információkat adhat neked az egészséged megőrzéséről, divatos öltözködésről és sminkről a szabadidőd hasznos eltöltéséről, otthoni edzésről.

Vágjunk bele ….

Earl Mindell: Vitamin Biblia

Manapság többet tudunk egy autó működéséről mint a saját tesztünkről.
– Tudjuk milyen vitaminokra van szükségünk?
– Milyen mennyiségben?
– Kellene-e ásványok?
– Mi történik ha nem fogyasztunk elegendő B1 vitamint?

Ez a könyv útmutató a vitaminok világában az ásványi anyagok kusza sűrűjében és sok információ található arról, hogy miből mennyit fogyasszunk.
Be kell látnunk, hogy a minőségi élethez ( és itt nem feltétlenül az anyagiakra gondolok ) igen is törődnünk kell  a testünkkel.
A könyv a 80′-as években jelent meg,de több hasonló kiadvány kapható ma is a könyvesboltokban az interneten valamint az antikváriumokban.
Tedd meg ezt az apró lépést a saját egészséged érdekében. Olvass utána mi kell a testnek az alapvető működéshez és bocsássa meg a mai közvélemény, az egészséges élethez.

Ásványi anyagok és nyomelemek az egészség szolgálatában
Füzesiné Széll Szilvia – Angela Maria Mauri

A nyomelemek az emberi szervezetben parányi mennyiségben vannak jelen, de létfontosságúak az élet fenntartásához. Az alumíniumtól a vasig fontos, hogy szervezetünkben megfelelő arányban és mennyiségben legyenek jelen ezek az anyagok, ne lépjen fel hiány, de túladagolás se forduljon elő. Ez a könyv részletesen elmagyarázza melyik nyomelem mire való és, hogy hogyan és hol hat az emberi szervezetben. A kiadvány egy sorozat része volt amit a Kossuth kiadó adott ki pár éve. Antikváriumokban még fellelhető és megvásárolható.

 

Angela M. Mauri: Gyümölcsök és zöldségek

Tudtad, hogy a cékla ásványi anyagokban igen gazdag? Található benne vas, cink, kálcium. Valamint vitaminok. C vitamin, és B vitamin.
Hasznos könyv azoknak akik szeretnék a vitaminokat és ásványokat természetes úton a szervezetükbe juttatni.

Ez a könyv része annak a sorozatnak amelynek az ásványi anyagok és nyomelemek c. könyv is a tagja.
Ez a könyv segít, hogy tudatosabban válasszuk ki a táplálékunkat és azt vegyük magunkhoz amire épp szükgégünk van.
Testünk sokszor jelzi, ha épp hiányt szenvedünk valamelyik fontos vitaminból, vagy nyomelemből viszont azt már nem jelzi, hogy ezt honnan szerezzük be.
Ez a könyv ebben segít. Részletesen elmagyarázza, hogy melyik ehető növény mikor és hogy tud nekünk segíteni.

Arnold Schwarzenegger: A testépítés nagy enciklopédiája

A könyvben leírást találhatunk a kölönböző izomcsoportok helyes edzéséről, táplálkozásról és még arról is, hogy milyen zenét válasszunk a pózoláshoz.
A leírások olvasmányosak és nagyon pontosak. Aki követi a tanácsokat a könyvből eredményesen tudja edzeni magát.
Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet aki szeretné magát kicsit átformálni a sport eszközeivel és nem akarja az időt pocsékolni helytelen gyakorlatok végézésével.

Az izmok építéséhez a következő vitaminok kellenek: B vitamin, A vitamin, D vitamin, C vitamin és ásványok.

Jay Dawes: A TRX kézikönyve

A TRX. Sokan nem is tudják, hogy ez az eszköz ( egy heveder két fogantyúval ) milyen remek edzőtárs. Sokoldalú és nagyon hasznos. A TRX úgynevezett saját súlyú edzésforma ahol a testünket a heveder használatával edzhetjük. Erősítés, nyújtás és minden ami kell egy kis testmozgatásához. Nem csak sportolók, hanem kezdők vagy akár lábadozók is használhatják. Érdemes utánajárni, hogy milyen gyakorlatokat érdemes elvégezni. Erre szolgál ez a könyv ami szépen rendbe szedi izomcsoportok szerint a gyakorlatokat. Ez az edzésforma otthon is végezhető. Ötleteket kapunk arra is, hogy hogyan alakítsuk ki az edzéshez szükséges környezetet.

 Olvassunk és kezdjünk hozzá az edzéshez!!!!!!

Pavel Tsatsouline: Kezdd el a kettlebellt! – Az orosz erőemberek titka

Az otthoni erőedzés bajnoka. Egyszerű,de nagyszerű eszköz. Sokoldalú és hatékony.
Nem is gondolná az ember, hogy egy fogatyúval ellátott vasgolyóval micsoda edzéseket végezhetünk. Márpedig a kettlebell egy ilyen eszköz. Ebben a könyvben gyakorlatokat, edzésterveket, technikákat találunk, hogy hogyan edzünk a kettlebellel. Érdemes is utánajárni, hogy hogyan edzünk vele. Hasznos is lehet,de ártani is tud nekünk. Olyan izomcsoportokat edzehetünk meg vele amelyeknek létezéséről nem is tudtunk. Ha megtanuljuk kezelni akkor testünk hálásan fog reagálni az edzésekre.
Pavel Tsatsouline könyve hasznos tanácsokkal látja el az olvasót. Olvassunk bele a könyvbe és ha elkapott minket is a kettlebell láz akkor nincs más hátra mint, hogy nekilássunk az edzésnek.

Paul „Coach” Wade: Fegyencedzés – Hogyan törj ki a gyengeségből.

 

Huhh. Elég félelmetesen hangzik ez a cím. De mindenki nyugodjon meg! Nem kell börtönbe vonulni, hogy ezeket a gyakorlatokat elvégezhessük. A szerző itt pusztán visszavisz minket abba a világba amikor a sportolni vágyók a saját testük által nyújtotta lehetőségeket kihasználva edzették magukat. Jobbára eszközök nélkül vagy minimális eszköz használatával. A gyakorlatok nagy részét iskolába is tanították nekünk így megértésük roppant egyszerű. És itt a kulcsszó a gyakorlatokhoz egyszerű és mégis nagyszerű.

Galambos László: A nordic walking varázsa

 

Jó levegő, mozgás, stresszlevezetés. Egy mozgásfajta azoknak akik szeretnek kint lenni a szabadba.
A Nordic Walking egy egyszerű mozgásforma amelyet megtanulhatunk és gyakorolhatunk.
A sportág lényege, hogy egy speciális bottal és egy a sporthoz fűződő gyaloglótechnikával hatékonyan, kímélő módon edzhessük testünket.
A Nordic Walking egyesíti a gyaloglás és a sífutás előnyeit. A botok használatával hosszabbakat lépünk, stabilabb lesz mozgásunk.

Kyle Stull: A hengerezés kézikönyve

 

Ez az eszköz inkább a felfrissülést, nyújtást a masszázs élményét hivatott megteremteni. Saját testünket és természetesen a hengert használva felfrissíthetjük
izmainkat, testünket, jó közérzetet biztosítva magunknak. Ez az egyszerű,de mégis nagyszerű eszköz segíthet nekünk, hogy testünket átmasszírozva felpezsdíthessük magunkat. Segít egy stresszes nap után ellazulni. Sportolók edzés előtt és után is használhatják. Kis helyigényű mozgásforma és a hengernek sem kell nagy tároló hely. Akár utazáskor is magunkkal vihetjük.

Jennifer Pohlman – Rodney Searle: A fitlabda és a pilates

Ismét egy sokoldalú mozgásforma amelyet akár haza is vihetünk. A mai világban amikor sokan az asztal mellől dolgozunk szükség van egy olyan mozgásformára amellyel a tartásunkat az ülés közben elfáradó izmainkat edzhetjük.
A fitlabda és a pilates könyv ehez az edzésformához nyújt hathatós segítséget. és még képileg is segít a mozgások gyakorlásában.

A fitlabda ma már számos különféle fitneszprogram népszerű és elengedhetetlen kelléke. A labdás edzések izomerősítő és tónusfokozó hatásúak, és segítenek az erős és hajlékony test kialakításában.

 

Edward Pickering: Biciklizés kezdőknek

 

Nagy kedvencem a kerékpározás. Jó levegő, mozgás, szabadság, ami kell, hogy jól érezzük magunkat. Nem árt néha egy kis segítség, hogy a zavartalan élményt ne tudja tönkretenni egy durrdefekt, vagy más műszaki hiba esetleg egy elszabadult kutya vagy, hogy nem találunk vizet.

A biztonságról se feledkezzünk meg. Sisak, kesztyű, láthatósági mellény, csengő, stb. Szóval van miről gondoskodni, de ez ne szegje kedvünket attól, hogy kiszabaduljunk végre a 4 fal közül.

Peter J. D’Adamo · Catherine Whitney: Az ​AB0 terv

Sokáig nem is gondoltunk rá, hogy vércsoportunk mennyire meghatározza életünket. Beleszól abba, hogyan küzdhetjük le betegségeinket, milyen étrendünk legyen. Ez a könyv régi és új tudományos eredményeket tár az olvasó elé ebben a témakörben amit érdemes tanulmányozni. Étrend tanácsokat és életmód tanácsokat kapunk amelyek roppant hasznosak lehetne számunkra. A könyv 1998-as kiadású. 

Elérhetőség

Telefon: +36-20/430-6993
Cím: 1042 Budapest Virág utca 35
Mail: info@egeszsegszepsegszabadido.hu

Árcsökkenés esetén kérek értesítést